Bakgrund till Entreprenörsgalan
 
Det hela började med ett möte den 27 januari 2012, sammankallat av kommu­nens dåvarande Näringslivsansvarig Emma Jessen Krut, som kallat samman representanter från de olika företagarföreningarna i Lerums Kommun för att tillsammans dis­kutera inför och föra dialog om ”Närings­livets Dag” som kommunen arrangerat sedan 2009.
 
Anledningen till detta möte var att inför Näringslivets Dag 2012 ytterligare stärka samverkan och få fler i näringslivet att engagera sig. Näringslivets Dag har under dessa tre år varit ett tillfälle att fira entreprenörskap, skapa kontaktytor och utse Årets Företagare i Lerums Kommun. De som fram till 2011 arrangerat Nä­ringslivets Dag var Företagarna i Lerum, FFLK-Företagföreningen i Lerums Kommun, samt Lerums Kommun och önskemålet hos kommunen för detta möte i januari 2012 var att engagera fler företagarnät­verk som skulle kunna vara med fr o m 2012.
 
Det var under detta möte som idén till Entreprenörsgalan presenterades av Marcus Lindström som fått inspiration via Halmstads Entreprenörsgala.
Alla närvarande representanter från de olika företagarföreningarna nappade på idén och bollen var i rullning. Nu skulle Näringslivets Dag påklädas ny kostym i form av Entre­prenörsgalan 2012 och detta även i vår kommun. Marieke Wolter då vikarierande Näringslivsansvarig på Lerums Kommun tog över rodret och koordinerade galant våra arbetsmöten under året.

Såhär lät det då:

Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025.
En viktig del av visionen är att alla som bor och verkar i Lerum är delaktiga i de spännande förändringar som den för med sig.
Orden inflytande, hållbarhet och kreativitet används flitigt när man talar om Vision 2025.
Tack vare det lokala näringslivets engagemang och inflytande har "näringslivets dag" utvecklats till en entreprenörsgala.
Den kreativitet som visats i projektet kommer nu att resultera i en storslagen galakväll för våra fantastiska företagare.
”Jag är så glad att jag får vara en del i detta projekt och att tillsammans med våra företag genomföra "Entreprenörsgalan 2012"
Marieke Wolter, Vik näringslivsansvarig, Lerums kommun

"Att under ca 12 månaders tid fått förmån att tillsammans med fantastiska människor, skapa något såhär inspirerande för företagarna i kommunen, känns så otroligt skoj!"
Markus Ericsson Projektledare Nääs & Co.

”Det är viktigt att kroka arm och jobba åt samma håll för att få ett gott näringslivsklimat”
Sven Karlsson, Ordf. FFLK

”Entreprenörsgalan 2012 blir början på något nytt som vi alla skapat tillsammans och där våra fantastiska företag inom kommunen får möjlighet att uppmärksammas för sina olika prestationer.
Dessutom får de möjlighet att luta sig bakåt och njuta av en fantastisk galaafton med allt som hör därtill!”
Jaana Kollberg Ordf. Qreativa Nätverk för kvinnligt företagande

”Helt galet roligt att få arbeta med ett sådant härligt gäng, jag tror vi i respektive förening är speglar av vad som nu har chans att utvecklas i hela Lerums Kommun”
Olle Dahlberg Vice Ordf. Företagarna